Wednesday, February 18, 2015

ပဲႏို႔


ပဲပိစပ္ရဲ႕ Isoflavones ကခရမ္းလြန္ေရာင္ျခည္နဲ႔ထိေတြ႕ၿပီးျဖစ္ေပၚလာတဲ့ အေရးအေၾကာင္းေတြကို ေလ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္တယ္လို႔ Journal of the American Collage of Nutrition ကပညာရွင္ေတြေျပာဆိုထားပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ အေရးျပားကို ႏူးညံ့ၿပီးတင္းရင္းေစႏိုင္တဲ့ Collage ေတြၿပိဳကြဲပ်က္စီးမႈကိုလည္း Isoflavones ကတားဆီးေပးပါတယ္။ 

ဒါ့ေၾကာင့္ ေပ်ာ့တြဲၿပီးအေရးအေၾကာင္းေတြ ရွိတဲ့အသားအေရေၾကာင့္ ကိုယ့္ရဲ႕တတိယအရြယ္ကိုရင္ဆိုင္ဖို႔ ေတြးေၾကာက္မေနပဲ 'ပဲႏို႔' ကို မၾကာခဏေသာက္သံုးျခင္းျဖင့္ အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈကို ႀကိဳတင္ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္။

Credit : က်န္းမာေရးႏွင့္အစားအေသာက္မ်ား

No comments:

Post a Comment